oldtimerdag

Doe ook mee…
20e editie Oldtimerdag Zoetermeer; nog meer dementievriendelijk!

Het bestuur van Stichting Oldtimerdag Zoetermeer èn Tuingezel vinden het een uitdaging om de 20e editie van dit evenement een dementievriendelijk karakter te geven.
Daarom zijn wij evenals het vorige jaar op zoek naar deelnemers, die (mits zij beschikken over een achterbank) bereid zijn om op 16 mei 2020 een burger met dementie + begeleider mee te nemen op de tocht door het groene hart. Uw medewerking zal bijzonder worden gewaardeerd.

Wees vooral niet bevreesd!
Mensen met een beginnende dementie zijn mensen, zoals u en ik. Zij hebben te maken met een nare ontwikkeling in hun brein, maar het gevoelsleven, de intuïtie en de humor van mensen met dementie blijft in veel gevallen nog lang in stand. Werken met mensen met dementie levert vaak mooie momenten op.

Alle deelnemers aan de Tour de Tuingezel worden begeleid door een eigen familielid.

Vanuit respect voor de gevorderde Leeftijd
Tuingezel is een van de deelnemers aan de Oldtimerdag. Zij biedt in Zoetermeer een bijzondere vorm van dagbesteding, in de groene ruimte van de stad. Op stadsboerderij Het Buitenbeest biedt Tuingezel zinvolle dagbesteding aan mensen met dementie. Zij draagt daarmee bij aan de kwaliteit van leven van deze kwetsbare doelgroep.

Maar Tuingezel gaat verder…

Met de slogan: ‘’Vanuit respect voor de gevorderde leeftijd’’ vervoert Tuingezel haar deelnemers al een aantal jaren met een Oldtimer. Tuingezel heeft de beschikking over een Mercedes W123 uit 1981, die dagelijks wordt ingezet om mensen met dementie van en naar huis te vervoeren. De Mercedes van Tuingezel rijdt ook dit jaar weer mee.

Stel ook je achterbank beschikbaar!

Vul onderstaande gegevens in, dan nemen wij contact met je op.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Je telefoonnummer (verplicht)

  Merk auto

  Jaartal

  Formaat van je achterbank
  GrootMiddelKlein

  Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.

  captcha

  Nederland dementievriendelijk!
  Op dit moment kent Nederland 270.000 mensen met dementie. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren (tot 2040) zal stijgen tot zo’n 400.000 kwetsbare burgers. Zij zullen in toenemende mate een zichtbaar onderdeel van onze samenleving uit gaan maken. Mensen met (een beginnende) dementie wonen hedentendage immers veelal thuis.